Fa Royal Jelly: koningin onder de douchegels

In de tijd dat mijn zussen nog thuis woonden en onze hond nog bestond, beleefde onze douche-uitzet zijn hoogtijdagen.  Op onze hoeveelheid doucheartikelen zou menig model – of iemand die veel om zijn huid geeft – jaloers zijn geworden. De hele familie Fa was aanwezig en vaak sorteerde ik die op kleur.

Mijn vader en ik waren de enige mannen in het gezin. Een kleine hoop op mannelijke versterking koesterde ik toen mijn vader eropuit ging om ergens een tweedehands hond op te halen. De eerste, Hector, haatte alles wat mens was. Gelukkig bestond er een ontsnappingsclausule. Geen klik was een understatement. Die hond heeft vier toenmalige kennissen verorberd.

De volgende aankoop stond ‘s ochtend vroeg onderaan de trap te huilen. Het was de liefste hond mogelijk. “Hoe heet hij?” vroeg ik mijn vader. ” Lady.” Jammer. Mijn zus’ nieuwe cavia Edwin werd door ons dan ook aanwinst voor het mannelijke kamp groots ontvangen. Volgens mij hebben mijn vader en ik de eerste dag zowaar aandacht gegeven aan het beest. Een paar weken later was Edwin moeder van dertien kinderen.

Deze verhoudingen waren terug te zien in de douchecabine. De Sportsgel van mijn vader tegenover achthonderd verschillende douchegels, badolies en sprays van mijn zussen en moeder. Kenmerkend voor de gels was dat ze voorzien waren van de mooiste titels en smaakcombinaties. Van de teksten op de achterkant liep het water je in de mond. Van alle soorten waren er minstens twee aanwezig. Voor alle gemoedstoestanden was er een oplossing in de vorm van dikke glanzende gel.

Een van mijn zussen ging op een moment diervriendelijke gel gebruiken. In een hoekje stond dan een saai wit doorzichtig flesje zonder smaak. Niemand heeft het ding ooit aangeraakt. Mijn zus begreep de boodschap toen we Citrus Passion en Rosebottle Marriage in het flesje overgoten en kocht voortaan ook weer mooie titels.

Een van mijn favorieten was de Cocos Yoghurt die ook in de mond nog prima smaakte. Zelf heb ik jaren lang gewoon de Sport van mijn vader gekocht. En ervoer ik de hoge stellages van prachtige douchegels in de supermarkt als directe aanslag op mijn mannelijkheid. Ondanks de grote verleiding liet ik ze altijd staan.

En toen kwam ik per toeval in aanraking met Royal Jelly. Een douchegel zoals je die nog nooit hebt ervaren. Zacht, oranje, dik. Honing op de huid. Maar. Die naam. Royal Jelly. Het klinkt als het sperma van een kroonprins, maar het is de koningin onder de douchegel. “Mevrouw, heeft u Royal Jelly?”, vroeg ik aan een mevrouw die bij het douchegelassortiment stond. Ze keek me even aan en draaide toen haar hoofd weg. “Homo.” Ik schreef daarom een email naar de CEO van Fa.

Dear CEO from Fa,

This morning I had the magnificence experience of using the Fa Royal Jelly. My skin has never felt such an delicious, thick gel of complete royalness before. My skin now knows what it’s like to be treaten like a member of the royal family amongst her dry skin servants like Axe and other house brand losers.

There is only one minor problem: the name. Last week I went to the Gym and brought my Royal Jelly with me. Men were looking strange and went to another dressingroom. Next time I’m going to hide the name beneath a piece of paper with some tape. Therefore I have a request. On behalf of many Dutch men, for bringing a male version of the Royal Jelly, like the bookcovers for adults with the Harry Potter serie. I also have a few suggestions.

1. Honey Sports 2. Six Pack Honey 3. Honey War or something like that.

Vandaag ontving ik een reactie.

Hartelijk dank voor uw leuke reactie per e-mail.

Het is prettig dat u heel erg tevreden bent over Fa Shower Cream “Royal Jelly” van Schwarkopf & Henkel. Helaas moeten wij u berichten dat het product sinds maart 2011 uit het assortiment is. Cosmetica artikelen zijn onderhevig aan trends, marketing technische redenen maken dat er regelmatig gewisseld wordt binnen de productlijn van Schwarzkopf & Henkel. Uw idee om een mannelijke versie hiervan uit te brengen is doorgegeven aan de desbetreffedende afdeling zodat men hiervan op de hoogte is. Als alternatief voor Fa Shower Cream “Royal Jelly” zou u eventueel “Yoghurt Aloe Vera” of “Cream & Oil Cacao Butter & Coco Oil” kunnen proberen. Wij vertrouwen erop dat wij hiermee uw feedback naar tevredenheid hebben behandeld.

Cream & Oil Cacao Butter & Coco Oil. Een winnaar.

wat is de zin van het leven?

Een SJØER kopen bij IKEA

Een klassieker als de Billy zal het niet worden, maar het zou toch geweldig zijn om mijn nieuwe cel in te richten met een IKEA-meubel

abcdefgh