Het konijn van Nesquik heet Quikie! (en een andere onthulling)

Onderdeel van het Bucketbriefproject: Iemand een goed begin van een maandagochtend bezorgen

Nesquik is een eigenaardig goedje. Een samenstelling van cacaopoeder en suiker en enkele toegevoegde vitamines. Met deze ogenschijnlijk simpele formule heeft Nesquik de harten van een aardige groep mensen veroverd: namelijk alle bewoners van de planeet Aarde.

Ik ben al sinds kind groot fan van het bruine poeder. Ze zeggen dat ik de moedermelk als baby al graag combineerde met een beetje Nes. Dat is nooit veranderd. Hoewel ik tegenwoordig gewone melk gebruik.

Mijn neef liet me een tijd geleden meedoen met een prijsvraag en een door hem verzonnen slagzin. Hij wint altijd en ik wilde ook eens winnen.  De prijs – een audioset – viel inderdaad op zijn slagzin en dus leverde ik de audioset dan ook bij hem af. Er stond een verrassingspakket voor me klaar als dank, waaronder een gele bus Nesquik. Weinig maakt me gelukkiger dan dit, zei ik tegen hem. Dat wist hij, want hij kon zonder enig gevoel van wroeging het systeem in ontvangst nemen (geheel terecht want ik had alleen maar zijn idee ingevuld). Hij kreeg het audiosysteem niet aan de praat en ik slurpte voldaan Nesquik met melk door een rietje naar binnen.

Zelfs een vaas is te klein voor dit spul

Zelfs een vaas is te klein voor dit spul

Nesquik wordt soms chocolademelk genoemd. Dat is fout. Nesquik is wonderpoeder en je kunt het overal doorheen gooien. Als healthies eiwitpoeder met banaansmaak door de magere kwark roeren, schud ik Nesquik door volle Griekse yoghurt met een grote glimlach: dat geeft pas energie. Ik laat me niet graag positief uit over producten, maar Nesquik is nu eenmaal een onmisbaar onderdeel van mijn bestaan.

Het konijn is het gezicht van het bruine goud en ik wilde dat konijn wel eens bedanken voor alle mooie nesquikmomenten. Tijd om na al die jaren kennis te maken.

Geachte heer/mevrouw,

Een hele tijd geleden heb ik een paar vragen gesteld over Nesquik, maar helaas nog geen reactie ontvangen. Hopelijk kunt u toch mijn vragen beantwoorden.

Ik ben al jaren een grote fan van Nesquik, maar vraag mij al tijden af of het konijn op de verpakking ook een naam heeft, of dat deze Nesquik heet? En klopt het dat er een stroopvariant van Nesquik bestaat?

Hartelijke groeten,

Een grote fan

Ik ontving een persoonlijke reactie van mijn grote held.

Naja. Held. Heldin, zo blijkt.

Update

Beste David,

Dank voor het delen van je blog. We hebben genoten van het lezen. We wensen je een prettige werkweek toe.

Met vriendelijke groet,
Aimee

Lees ook mijn eerdere brief.

Recent Comments

Trackbacks and Pingbacks

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam tegen te houden. Lees hier hoe jouw gegevens verwerkt worden.