Het antwoord van J.K. Rowling op mijn brief

Mijn zusje stuurt een afbeelding via Whatsapp. Royal mail. Uit Engeland. Ik zit op kantoor. Dit is het. Ik heb een antwoord van J.K. Rowling gekregen. En er zit misschien een pen van haar in, die ik te leen vroeg. Mijn zusje stuurt nog een foto. Een waarin ze de envelop tegen het licht houdt. Er zit iets in dat op een pen lijkt. Dat in combinatie met ‘do not bend’. Het moet wel. We vergelijken het handschrift. Dat lijkt in geen mogelijkheid op dat van mrs. Rowling.

Misschien de uitgeverij die een bericht terug heeft gestuurd? Op internet vind ik een verzoek dat een meisje een paar dagen geleden via Twitter aan J.K Rowling deed. Ze verzocht om een handgeschreven spreuk die ze op haar pols kon tatoeëren, en haar kon beschermen, omdat ze daar nog wel eens een mes in zette. Die spreuk kreeg ze. Ik ben blij dat ik mijn brief niet met bloed heb geschreven.

Ik blijf nog een halfuurtje hangen bij de vrijdagmiddelborrel op kantoor en vlieg dan naar huis. Als ik de trein uitstap, sprint ik over het perron en door de tunnel naar mijn fiets. Tot het einde van de tunnel denken mensen waarschijnlijk dat ik zoiets onbenulligs als een trein moet halen, maar ik weet wel beter. Er ligt een brief van J.K. Rowling op de mat. Het moet gelukt zijn.

Thuis durf ik de envelop niet meteen open te maken. Ik wil nog even genieten van de gedachte dat dit misschien echt gelukt is. En dan komt het moment. Ik maak hem open.

img_5062
Ik heb de potloden inmiddels op de post gedaan, naar een paar nichtjes en neefjes en geschreven dat het magische potloden uit Engeland zijn. Daar is niets aan gelogen. Al had ik ze bijna tot stof verpulverd.Het is een tijdje stil. Ik moet eerlijk bekennen dat de teleurstelling groter is dan verwacht. Ik heb zin om de Harry Potter potloden te breken. J.K kreeg dit soort brieven vroeger ook. Maar zij schreef complete boeken en moest nog veel meer incasseren. Ik schreef een simpel blogje en had een dag werk aan een brief en envelop. Een vriend verbreekt de stilte. “Je moet hoog schieten, en ooit raak je iets.”

Ik krijg een e-mail van Cate, uit Boston.

Hey David,

Thank you for sending over the link to your blog! This is an incredible project! I found the link to the Runkeeper post – I appreciate the mention; it made my day. 🙂 My colleagues loved it as well!

I hope you get a response from J.K. Rowling! That would be amazing. My co-workers and I love Harry Potter. One of my dreams is to visit the Wizarding World of Harry Potter either in Florida or California. The theme park looks nearly identical to what you see in the films and how I imagined it when reading the books as a child (and adult)!

Hope the sun is still shining where you are! It’s finally feeling like spring here in Boston – no more jacket!

All the best,
Cate

Even later wordt er aangebeld. Mijn zusje. Ze geeft me een doosje. “Deze is voor jou Daaf. Uit Venetië”, zegt ze. Een zeldzame pen vinden is gelukt. De volgende dag sta ik vroeg op. Ik ben een beetje zenuwachtig voor het bezoek aan de mondhygiëniste. Ik stuur een bericht naar Universal Studios in de Verenigde Staten en vraag of het misschien mogelijk is dat Cate een bezoekje aan het park kan brengen.

Ik voeg een item aan mijn Bucketlist toe: een droom laten uitkomen.

Hoog schieten. Nu rennen om op tijd op de afspraak te zijn.