De liefde komt met Gigabytes. Twee om precies te zijn. Is dat voldoende? Deze week ontvang ik het volgende bericht op mijn telefoon:

Het is bijna Valentijnsdag! Daarom krijg je op 14 februari gratis 2GB data om jouw Valentijn te verleiden. Of om een nieuwe relatie te beginnen.

Liefs, Tele2

Ik laat het betoog over de commercialisering van de liefde in de vorm van Valentijndag achterwege, die kun je op 14 februari vast op genoeg plekken lezen in de strekking: ‘ik doe niet aan Valentijnsdag, want je zou het eigenlijk elke dag Valentijnsdag voor je partner moeten laten zijn.’

Ja, doe dat dan ook met je verjaardag, dodenherdenking en oud & nieuw. Dan is het dus niet meer leuk. Partners liggen sowieso ongeveer 300 dagen per jaar met de rug naar elkaar toe, dus het kan geen kwaad een dag in de teken van de liefde te laten staan. Zeker in deze tijden van Trump. En sneeuw.

Ik ben niet voorbereid op Valentijnsdag. Mijn zoektocht naar liefde is pas net begonnen en vandaag lees ik verder in ‘The World Book of Love – het geheim van de liefde’. Professor Emil NG Man Lun doet al jaren onderzoek naar de architectuur van de liefde en won er een gouden medaille mee. Behalve zijn coole naam met interne afkorting komt hij ook met handige principes.

Hoe word je succesvol in de liefde?

Romantische liefde en seks kunnen we beschouwen als een aparte carrière in het leven en om hierin succesvol te zijn, volg je de volgende richtlijn van de olympisch liefdeskampioen:

  1. Voorbereiding (werk vanaf je geboorte aan een goede persoonlijkheid).
  2. Stel criteria op voor een ideale relatie, zo concreet mogelijk, zonder de gangbare modellen te volgen (letterlijk en figuurlijk – waarbij figuurlijk nu dus ook weer letterlijk wordt). Criteria mogen soms aangepast worden aan externe veranderingen.
  3. Ga actief op zoek! Een ideale baan kom je ook niet tegen bij de magnetronmaaltijden in de supermarkt. Ontwikkel een scherp observatievermogen en gevoeligheid, leer hoe je toenadering kunt zoeken, weet wanneer je doorzet en wanneer juist niet.
  4. Leer van fouten. Loop blauwtjes en evalueer relaties.
  5. Blijf leren.

Een praktische benadering van de liefde. Vergeet de sprookjes. De liefde is niet ongrijpbaar, maar hangt gewoon in de lucht te wachten totdat je haar er vol overtuiging uitplukt.

Vergeet de ware die je slapend vindt tussen een stel dwergen en onderneem actie. Liefde moet je niet overlaten aan toeval of lot en haar aanvaarden als een gok of luxe en het is net als een langdurige succesvolle professionele carrière zeldzaam. Maar het is een zinvolle carrière en eraan werken is van levensbelang.

“Broer, jij weet alles van de liefde, lekker onderzoek gedaan pik!,” zouden ze tegen Emil NG zeggen als hij bij mij zou werken, om vervolgens naar de vrouwen te loeren die de stands afgaan van Ladiesnight (dit was een fantastische avond). Zelden heb ik zoveel scherp observatievermogen om mij heen ervaren.

Ik zou nog meer van deze liefdesbroer willen delen, want wat hij zegt is erg zinnig – maar ik heb honger. Dus ik heb de alinea die ik had willen schrijven overgeslagen, omdat ik naar de supermarkt ga voor een broodje.

Bericht aan Tele 2

Lieve Tele2,

Vergeef me dat ik op deze manier contact met u opneem, normaal stuur ik handgeschreven brieven: maar de post kan mijn vraag niet op tijd bezorgen. Dus dan maar een keer zo.

Hartelijk dank voor uw berichtje dat ik ontving deze week. Ik krijg 2 GB gratis om op Valentijnsdag mijn Valentijn te verleiden. ‘Of om een nieuwe relatie te beginnen.’

Nu heb ik helaas geen Valentijn, ik ben namelijk nog bezig met een zoektocht naar liefde. Ik heb alleen echt geen flauw idee hoe ik met een databundel een nieuwe relatie kan beginnen.

Ik heb mijn Tindermatches gevraagd of zij een idee hadden (en deze reageren zelden), maar nu kreeg ik het volgende antwoord: “Ehmmmmmmmmmmm, skypen? Met iemand waar van je veel houdt maar ver weg zit, weet ik het haha.”

Daarna zei ze niets meer.

Hopelijk kunt u mij een beetje op weg helpen!

Veel liefs,

David

En de reactie van Tele2

Lieve David,

Met deze databundel ligt de hele wereld aan je voeten. Genoeg kansen als je bedenkt dat er op deze wereld zo’n 7,9 miljard mensen wonen!

Zet de zoekafstand op Tinder nog iets hoger, kijk eens buiten de grenzen en vooral laat het niet alleen bij berichtjes sturen maar vraag hem/haar mee op date. De 2 GB is natuurlijk alleen geldig op valentijnsdag en we willen graag dat je de liefde ook na deze dag voorzet.

Houd ons op de hoogte!

Dat heb ik gedaan. Donderdag heb ik een date.

 

 

 

Geef een reactie