Ja jongens, ik weet het. Ik ben een beetje laat met Tinder.

Hoe het was?

Een ramp.

Een kleine ramp, dat wel: niet het soort dat als een orkaan duizenden mensen dakloos maakt, maar meer dat een mier van zijn blad geblazen wordt door een zuchtje wind en hij vijf minuten terug moet lopen. Nee, serieus. Ik had de beste date voor het slechtste eind.

Volgens mijn zusje was mijn conceptblog niet helemaal duidelijk en ze adviseerde kortere zinnen te gebruiken. Het werd net een rommel bij het aanpassen, dus ik heb maar een korte versie geschreven en een lange.

Korte versie

Tinderdate. Er kwam een oud mannetje binnen met hond Noortje. Hij ging er bijna met mijn Tinderdate vandoor, maar volgens haar viel hij op mannen. Hij bestelde een Chardonnay, ging aan de bar zitten en ik kreeg de riem van Noortje. Mijn Tinderdate voelde geen klik. Drie kussen.

Lange versie

Ik had gehoopt dat ik haar minder leuk zou vinden. Een eerste date – we hebben een paar zinnen via de  Tinderchat gewisseld – daar kun je niet veel van verwachten. Ik bedoel, hoe groot is de kans dat je iemand dan ook echt aantrekkelijk vindt en dat je er leuk mee kan praten? Ja, zo was ze dus. Ze was eigenlijk perfect: zelfverzekerd, knap, grappig, ontspannen en stoer. Oja, ze was ook nog goed met Karate. Bruine band. En Fysiotherapeut. Goed met spieren en verdedigen. Hallo, perfecte vrouw.

En ik kwam binnenstormen als een ontregelde zwetende otter.

Hoe dat kwam?

Ik was zenuwachtig. Geen idee waarom, ik heb vaker gedatet en het gaat me over het algemeen goed af, maar vanavond was ik dus een mierenramp.

Als ik zenuwachtig ben, dan ga ik graag douchen. Met muziek. Hard. Ik las ooit dat je voor een spannende gebeurtenis zoals een presentatie je je breed moet maken. Dus ik stond te dansen met zwaaiende armen in mijn nieuwe rood verlichte badkamer en te zingen en toen bedacht ik me dat ik verhuisd ben en dat de stad niet meer op loopafstand ligt.

Ik vloog de douche uit en trok mijn lievelingsshirt aan.

Dat shirt heeft waarschijnlijk ook de liefde van twee motjes gekend, want er zaten gaatjes in. Het kunnen ook gaatjes van de tand des tijds geweest zijn.

Toen ik op de fiets stapte, bleek dat ik zo’n beetje alles vergeten was. Ik had een nieuw shirt aan zonder gaatjes, maar daar bleef het ook een beetje bij. Ik weer terug naar binnen. Rennend. Daarna weer terug op de fiets.

Onderweg nam ik een bocht naar links in plaats van rechts, omdat ik dacht dat het sneller zou zijn. Tien meter verder was ik de weg kwijt.

Als ik doorfiets, dan herken ik vast iets. Dat was niet zo. Google Maps in een hand op een racefiets met onbereikbare remmen, en ik kwam haastend aan. Iemand vloekte onderweg omdat ik iets verkeerd deed. Dat deed ik ook.

Ik zet mijn fiets neer, ik zie een mooi meisje zwaaien en ik loop naar binnen. Oververhit, het zweet loopt over mijn voorhoofd. Serieus, je kunt beter een half uur later komen, dan als een natte hond binnendruipen.

En dus heb ik er een potje van gemaakt. We hebben gezellig gepraat. Over aparte dates, werk, leeftijd.

Er kwam een oude man binnen met een onsterfelijke (droge) hond. Noortje. Hij gaf mij de riem en ging vervolgens met een ander oud mannetje aan de bar zitten. Ik liep op een gegeven moment naar een andere tafel en vroeg of zij even op mijn hond wilden passen. Ze lachten.

Een paar biertjes later zei ze dat er geen klik was.

Ik denk dat dit de perfecte mislukte date geweest is die je je kunt wensen. Ik werd hoffelijk afgewezen. Gewoon duidelijk. Aan het einde van je drinken en toch verslikte ik me in de laatste slok.

Thuis kom ik een jongen tegen in het fietsenhok (dit klinkt heel fout, maar dat was het niet). We spreken Engels. Hij heeft vandaag een racefiets gekocht op Marktplaats en ik leg hem uit hoe hij het stuur kan verstellen.

Als je wordt afgewezen, doe dan ook iets waarvan je dacht dat je het niet kon.

Vandaag ga ik naar Gent met vrienden. Ik trek mijn lievelingsshirt aan. Het hele weekend. Als ik ooit nog een keer ga Tinderzweten, spreek ik af in een zwembad of in een sauna.

Peace out. Fuck liefde.

Playlist

Hieronder volgt voor de geïnteresseerden mijn Ochtenddouche na een mislukte eerste Tinderdateplaylist

Who’s gonna walk you through the dark side of the morning?
Who’s gonna rock you when the sun won’t let you sleep?
Who’s waking up to drive you home when you’re drunk and all alone?
Who’s gonna walk you through the dark side of the morning?
It ain’t me

img_20170217_104158
Ja ik heb Selena Gomez gequoot, leef ermee

Geef een reactie