Ik wil meer matches op Tinder. Meer matches = meer kans op het vinden van liefde. Eigenlijk zou elke swipe een match op moeten leveren. Dat wordt mijn missie. En met enige voorbereiding moet dit toch mogelijk zijn.

Ik stelde de volgende criteria op:

  1. Vrouwen moeten in ieder geval op de foto klikken, voordat ze je in een oogwenk wegswipen.
  2. Ze moeten de foto’s zo leuk vinden, dat ze willen matchen
  3. Dit moet ook werken voor iemand die eruitziet als een gepelde garnaal

Er is veel onderzoek gedaan naar de perfecte profielfoto en de perfecte profieltekst bij online dating. Belangrijkste conclusies: eerlijkheid met een knipoog in de profieltekst levert de beste resultaten op. ‘A serious guy. But not too serious about it.'(*)

Op foto’s werken rode truien bijvoorbeeld goed. Niet lachen. Aparte mensen worden over het algemeen aantrekkelijker bevonden. En nog acht tips voor het perfecte profiel.

Foto’s van mannen op een olifant werken niet goed, ontblote bovenlichamen werken zelden, zonnebrillen verliezen bij voorbaat.

Een paar dingen vallen me op.

Ik zie veel vrouwen op Tinder met een glas wijn, mond op snuit met een dier (vooral honden) en groepsfoto’s van hordes galajurkjes. Dat zijn overigens de profielen die mannen wegswipen. Dat jullie het even weten.

Powerpoint 

Met al deze kennis kan het toch nooit moeilijk zijn om het perfecte Tinderprofiel samen te stellen? Als je zes opvolgende slides hebt, waarom zou je er dan een onsamenhangend geheel van maken van vakantiefoto’s en olifantenparades.

Ik ga de slides op een andere manier gebruiken en combineer een aantal wetenschappelijke bevindingen met mijn Tinderprofiel.

  • Inspelen op een gevoel van nostalgie: want vroeger was alles beter
  • Herkenbaarheid: mensen zoeken naar gelijken
  • Eerlijkheid
  • Genegenheid voor dieren tonen

De slides lenen zich uitstekend voor een Powerpointpresentatie. Er is geen grotere Casanova dan het Clipartmannetje. Niets is smoother dan Comic Sans.

En het werkt. Ik heb meer matches op Tinder.

Andere mogelijkheden

Je kunt van je Tinderprofiel natuurlijk ook een strip maken (zes dagen uit het leven van), een artistiek zesluik (als je kunt tekenen) of een speurtocht (ga verder naar foto 3 en zoek naar de aanwijzing in de buurt van mijn surfboard).

In de volgende  – en hopelijk laatste – Tinderblog meer over werkende openingszinnen.

Geef een reactie