Vorige maand was ik nog alleen in de Confettiflat, maar tijden veranderen. Ik heb nu een zetel binnen het woonbestuur van de Casa Confetti en ik voel me sinds vandaag echt thuis, omdat er kaas op het prikbord hangt.

Kaas op een prikbord valt meteen op. Je komt niet vaak zuivel tegen naast oproepjes van artsen in wording die een kamer zoeken of aankondigingen van feestjes. Over de boodschap boven de kaas, heb ik een tijdje zitten denken.

Ik ben voor een tijdje weg. Wie kan deze kaas gebruiken?

Er zijn een aantal dingen met deze twee zinnen aan de hand. Als je zegt dat je voor een tijdje weg bent, dan is dit langer dan een bezoek aan de supermarkt. Ook langer dan een dag of een weekend. Je bent ook iets van plan als je een tijdje weg bent. Op zoek naar een schat. Jezelf. Of veiligheid.

Aan de ‘z’ te zien is het geschreven door een vrouw. Geen man schrijft een ‘z’ met een golfje in het midden. De laatste letter van de taal, het hek van het alfabet. Een man zou die vluchtig sluiten, niet versieren. Als een vrouw een tijdje weggaat, dan verdwijnt ze niet. Ze schrijft dat ze een tijdje weg ís.

Bewust of onbewust heeft ze hier gekozen voor het werkwoord zijn in plaats van gaan. Haar vertrek is waarschijnlijk met de Noorderzon.

Maar dan kaas.

Ik zie haar huis voor me. Opgeruimd. Ze loopt nog een laatste rondje. Kijkt onder het bed, onder de bank. In de koelkast dan nog. Daarin ligt nog een zakje kaas. Ik moet nu echt weg, denkt ze. Maar ik kan kaas toch niet zomaar weggooien. Ze schrijft een briefje. Kijkt om zich heen. Niemand mag zien dat ze hier kaas ophangt. Mensen zouden haar maar raar vinden. Ze prikt de kaas snel op het prikbord en verdwijnt.

Het komt wel goed, zou ik eronder willen schrijven. Neem je tijd. En kom dan weer terug. Met nieuwe moed. Ik gebruik je kaas, voor mijn pasta, mijn tosti’s. Ik zal erop kauwen en aan je denken.

Hang dan je zorgen aan de muur. Zonder schaamte. Geef ze weg. Iemand kan ze vast gebruiken.

 

4 Thoughts to “Kaas op het prikbord en ik voel me thuis in de Casa Confetti ”

  1. en heb je hier een handgeschreven briefje van gemaakt en onder het nu kaasloze briefje gehangen? Dan weet ze dat haar kaas een goede bestemming heeft gevonden, als ze straks terugkomt van het hebben gevonden van haar eigen bestemming.

    ps: en nu weer aan die scriptie! 😉

    1. Haha! De kaas is verdwenen 😉 Ik probeer mijn handgeschreven briefjes op het prikbord hier te beperken.. Anders word ik een soort in house stalker 😉

  2. Ik ken ook mannen die op deze manier een z schrijven. Deze manier wordt door wiskundigen gebruikt om een duidelijk verschil tussen de 2 en de letter z te hebben. Anders worden sommige formules onnodig moeilijk. Uit automatisme blijf ik mijn z ook met extra streepje schrijven.

Geef een reactie