5,5 awesome en gratis reislocaties waarvoor je de deur niet uit hoeft!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Voordat ik 5 compleet nutteloze (maar wel gratis) vakantiebestemmingen waarvoor je de deur niet uit hoeft met je deel, vraag ik me al geruime tijd af waarom mensen zoveel houden van lijstjes en opvolgende nummers. Lijstjes bestaan al lang. Je had vroeger Home Alone 1 t/m 3 en Bassie & Adriaan hielden ook wel van een vervolg(reisje). Nu heb je bijvoorbeeld:

  • My Killer Body Motivation 1 & 2
  • Samsung Galaxy S 1 t/m 8 (ik ging net zoeken waar Samsung gebleven was en toen kwam ik een bericht tegen over het doorzagen van de batterij van de S8, hier kom ik straks op terug)
  • De poepdokter 1 gezond van mond tot kont (beginnen we nu bij voorbaat al te tellen?)

Cijfers en lijstjes zijn populair. Daar is een verklaring voor, maar er zijn vooral veel lijstjes voor.

3 lijstjes van lijstjes waarom mensen van lijstjes houden

1. 11 redenen waarom je lezer van lijstjes houdt
2. 10 redenen waarom lijstjes altijd zo goed werken
3. Waarom we zo gek zijn op (online) lijstjes

Maar goed. Die vakantiebestemmingen.

Backpacken in Azië, naakt zen-survivallen in de jungle, duiken in azuurblauwe oceanen en dat soort dingen. Plekken waar je nooit komt als je een vaste baan hebt, een gezin en geen geld. Of zoals ik een tijdelijke baan, geen gezin en geen geld.

Overal word ik de laatste tijd geconfronteerd met palmbomen en mensen met een rietje in hun snavel. Ik heb net even geteld: ik kwam ongeveer 500 reislocaties tegen die de moeite waard zijn. In vijf minuten. Doe normaal. Is iedereen een soort jaloeziemanifestatie aan het houden ofzo? Ik heb trouwens niet echt geteld.

Maar goed, als je zoals ik gewoon thuiszit, dan zijn dit reislocaties waar je écht iets aan hebt.

5,5 awesome reislocaties waarvoor je de deur niet uit hoeft!

1. Het internet

Zijn er nog mensen die zeggen dat ze surfen op het internet? Nee, he? Maar het is met recht de beste plek om je vakantiedagen door te brengen. Je hebt er geen dure cursus van twee weken voor nodig, en dan val je nog steeds niet elke keer van een plank in een grote bak zout water. Zet een cocktail naast je muis, een zonnebril op en duik maar in de eindeloze golven van nutteloze filmpjes en plaatjes. De uren vliegen voorbij en het kost je niets! Altijd al willen weten wat er gebeurt als je de batterij van een Samsung Galaxy S 8 zaagt?

2. De koelkast


Ben je niet echt een zomermens, maar kruip je liever in een slobberig warme trui op de bank? Probeer in de zomermaanden ook eens de koelkast. Neem wat lekkers te drinken, vaak staat er nog een pak melk en ligt er een hard gekruld plakje kaas. Een soort B&B dus, alleen dan zonder de eerste B. Ook kom je al snel in aanraking met andere culturen. Vergeet je wanten niet!

3. Je bed

Houd je van kamperen? Lekker als een worst in een klamme tent liggen? Dan heb je alleen maar een stok nodig. Plaats deze tussen je dekbed en je matras en je wigwam staat als een huis. Zet de ramen open, of de airconditioning op vol vermogen. Voor lekkere koude voeten leeg je een zak ijs in je slaapzak. Lichten uit, kaarsje buiten de tent voor een echte kampeersfeer.

Ik kon geen stok vinden

4. De tuin

Als je geen tuin hebt, lees dan ‘gang’ in plaats van tuin. Ga lekker in de tuin zitten. Neem een tijdschrift mee (het liefst een met beschrijvingen van de mooiste locaties waar je nu niet bent), zet een muziekje op uit een exotisch land en een paar bakken met eten waar je onbeperkt uit mag scheppen. Klaag met je buurvrouw over de kwaliteit van het eten en ruzie met de andere over geluidsoverlast.

5. De woonkamer & de bank

Maak van je woonkamer een hostel. Zet hem op Airbnb voor een absurd lage prijs. Schrijf erbij dat je wel gewoon thuisblijft. Haal een paar oude meubelstukken bij een kringloopwinkel en je hebt binnen notime van je woonkamer een realistisch hostel gemaakt. Hang een grappige spreuk aan de muur die met drank en reizen te maken heeft en niemand heeft door dat ze eigenlijk gewoon in een woonkamer zitten. Op de bank zitten al snel een paar mensen ervaringen over verre reizen en uitgaan uit te wisselen.

0,5 De voordeur

Neem contact op met een restaurant via de Thuisbezorgd app, bestel een Chinese, Italiaanse of Aziatische maaltijd. Leer een paar woordjes in de betreffende taal en knoop een beleefd gesprekje aan met de man bij de deur. “Bellisimo, muchas gracias!” Cultuurkind.