Vloggen met een tandenborstel #2

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Zo, eerst even over vloggers.

De hoeveelheid vloggers groeit de laatste jaren als kool (of – zoals anderen graag zeggen – als onkruid). Waren er in 1999 nog geen vloggers, nu zijn het er in Nederland ongeveer 14 miljoen (geen bron).

Als je je nog wilt onderscheiden, moet je ontzettend knap zijn en grappig óf je moet jezelf specialiseren.

Ik heb dat beide niet (gedaan), maar onlangs werd ik gewezen op het bestaan van een tandenborstel met camerafunctie. Dat blijkt een niche.

Black Mirror

Omdat ik graag afleveringen van Black Mirror op Netflix kijk, ben ik een beetje huiverig voor technologische ontwikkelingen in combinatie met het menselijk lichaam.

De overheid of een hacker die het achterste van mijn tong kan zien, dat zou zorgelijk zijn. Of WannaCry-ransomware dat je kaken blokkeert bijvoorbeeld.

Maar ik voelde me ook aangetrokken tot deze nieuwe tandenborstel. Een camerafunctie betekende dat ik misschien eindelijk kwalitatieve vlogs kon maken.

Ik gebruikte in eerste instantie mijn oude tandenborstel om mee te filmen, maar dat bleek geen succes. De kwaliteit was slecht en 40 views verder op YouTube bleek het een grote aanfluiting. Maar dat krijg je als je met een tandenborstel van minder dan een euro filmpjes maakt.

Het lijkt in niets op een HD filmpje uit een tandenborstel met bluetooth.

Oral-B 9000 Genius

En toen werd mijn grote droom werkelijkheid. Ik kreeg de Oral-B 9000 in handen. Om uit te testen. Eindelijk. Roem wacht. Ik keek even bij Oral-B hoe ze dat deden, maar ik verbleekte bij de hagelwitte tanden die mijn scherm vulden. Ik heb in ieder geval een goede tandenborstelcamera; het is een begin.

Helaas heeft mijn laptop ongeveer dezelfde hardware als de typemachine in de vensterbank (die gelukkig niet geïnfecteerd kan raken met blokkadesoftware), maar langzaamaan maak ik vorderingen.

De Genius, die neem ik lekker overal mee naartoe. Je kunt prestaties behalen. Zoals de Frisse Adem routine, de Anti-Tandplakmarathon of de vroege ochtendvogel. Ik ga nu voor de nachtuil met de meest frisse adem. Ik denk dat ik nog een paar aanbevelingen doe bij Oral-B.

  • De waaghals: je leven riskeren met een flinke poetsbeurt
  • De bergbeklimmer: tanden poetsen op grote hoogte
  • De boerpoetser: al liggend in een weiland
  • De travelpoetser: in zoveel mogelijk landen je tanden poetsen

Deze tandenborstel is er niet alleen voor je tanden: het is een levenspartner. Ik geef hem een 8,7.

Oral-B geeft nu 30 euro korting bij aankoop van een Genius 8000 (S) en 40 euro korting bij aankoop van een Genius 9000 (S). Deze actie geldt enkel voor aankopen bij geselecteerde (web)winkels door consumenten gedaan in Nederland & België t/m juni 2017. Tot 31 juli 2017 kun je een actieproduct aanmelden voor deze actie.