Écriture Automatique​ - ontwaar je gedachten op papier, zonder ervoor te buigen

Helpt je gedachtegang te ordenen, voor een flexibele geest (ook in een krakkemikkig lichaam). Als yoga geen soelaas biedt, probeer dan Écriture Automatique.

Een gedachte-experiment dat wél effect heeft

Word sterker door denken

Hoe meer gedachten op papier, hoe beter. Ontdek je diepste drijfveren en ontwaar gedachtepatronen.

Individueel

Je staat er alleen voor. En dat is maar goed ook, want je gaat aan de slag met je gedachtes.

Vind je interne stem

Leer te luisteren naar jezelf. Dat had je niet gedacht.

Bankhangen

Binnenblijven is geen enkel probleem. Zoek je gedachten op de plek waar je ze krijgt.

Over de methode Écriture Automatique​

Écriture Automatique is een surrealistische schrijftechniek waarbij de gedachtestroom ononderbroken op papier wordt gezet. Het wordt o.a. gebruikt om inzicht te krijgen in de gedachten en levert in de praktijk verrassende resultaten op. 

Hoe het werkt? Schrijf al je gedachtes op en kies wat je ermee wilt. Liever geen negatieve meer? Ik verwijder ze voor je en stuur alleen de prettige terug. Op zoek naar een goed idee? Ik spit je gedachtes door. Word je continu overspoelt door gedachtes, dan verzamel ik ze en houd ze bij me.  

Als je gedachtes niet opschrijft, dan blijven ze onzichtbaar

Praktijkvoorbeeld

Dit stukje is tot stand gekomen door de methode, hoe schrijf ik het ook al weer, heb ik het nog gekopieerd? Écriture automatique, ah, fijn. Waar was ik? Ik heb een beetje valsgespeeld want ik heb net een zin toch weggehaald die een beetje dom overkwam, maar ik vind dat ik het toch een beetje goed heb gemaakt door dat we te benoemen. Nu ga ik even wachten op spannende gedachtes. Ik luister naar de muziek, maar er gebeurt verder niet zo veel. Wat wil ik hiermee zeggen? Ik voel dat ik mijn gedachten eigenlijk censureer en stuur naar aansluitende woorden voor dit stukje, zo zie je maar dat het niet echt makkelijk is vrijelijk de gedachtes op papier te krijgen, omdat ze eerst ook vrij moeten verschijnen. Zich aandienen, dat is een beter woord. Waar ben ik mee bezig? Kan ik mijn tijd niet beter besteden? Volgens mij denk ik vooral in vragen. Ruik ik nog naar chocolade? Ja. Gatver.

Probeer het nu! (De eerste keer is gratis)