de beuzelaar die alle woorden leest

 

Hoi, Ik ben David. Ik lees het woordenboek om de zin van het leven te vinden. 

In mei 2017 begon ik met het lezen van de Dikke Van Dale. Ik kocht drie delen bij een tweedehandswinkel en wist op dat moment niet wat ik eigenlijk met mijn leven moest. (Ik weet het, een cliché.) Langzaam veranderde ik in een boeba

Ik wilde schrijver worden, maar het ontbrak me aan de juiste woorden. Zoals men vaak voor belangrijke zaken geen woorden kan vinden. 

Door het woordenboek te lezen, kon ik in ieder geval mijn woordenschat uitdiepen. Er gebeurden ook grappige dingen. Zo mocht ik op bezoek bij de uitgeverij van de Van Dale, schreef ik een column voor ze, belde de radio een paar keer, hield ik een PechaKucha in Leiden en Utrecht over de a en b, speelde ik een theaterstuk tijdens Aluintuin en mocht ik als Utrechter van de week op de koffie bij de burgemeester.

Aanwinsten uit mijn groeiende woordenschat deel ik op t-shirts of in teksten en ik maak de podcast VUHWVMDNKS (Voorlezen uit het woordenboek voor mensen die niet kunnen slapen). 

het woordenboek op de radio

Ik probeer mijn lievelingswoord ‘bekotebikkerd’ terug te laten keren in het Nederlands. Bekotebikkerd was meerdere keren op de radio te horen!

het woordenboek in het Louis Hartlooper