Coldplay via het Kanaal vragen om een ontmoeting

Ik wil in het kader van het Bucketbriefproject mijn zus verrassen. Volgende week is Coldplay in Nederland en mijn zus en ik gaan naar het concert in de Amsterdam Arena.

Ik kocht een half jaar geleden twee kaartjes, en de prijs was niet gering, maar met de zitplaats aan de andere kant van de Arena ga ik haar in ieder geval niet verrassen. We zullen Chris Martin voor altijd in onze harten sluiten als een zwart miertje in de verte achter een gekleurd blokje piano. Enige vertraging in het geluid. Als de voorste rijen al afscheid nemen na de toegift, klappen wij voor het einde van het voorprogramma. Dat kan beter natuurlijk. We kunnen ze misschien ook ontmoeten.

Een brief aan Coldplay

Een brief sturen naar Coldplay dus. Of een e-mail. Hoe bereik je Coldplay? Ik zocht informatie op internet. Fans kunnen berichten sturen en krijgen dan een geautomatiseerde handtekening terug, lees ik. Het is onbekend waar de band verblijft. Ik vul het contactformulier in op de website. Er staat al een waarschuwing: ‘Due to the overwhelming number of messages we receive, it may not be possible to respond to every one, but all mail is read (and really appreciated).’

Nog een paar weken voor het concert. Ik heb niet veel tijd meer. En mijn bericht komt waarschijnlijk op een enorme stapel te liggen. Uiteindelijk krijg ik een plaatje met een handtekening en die geef ik dan aan mijn zus. Ze zal een gat in de lucht springen van blijdschap. Mijn bericht dan. Ik heb maximaal 500 woorden en ik mag maximaal een mail sturen. Een soort gehandicapt verzoek, zoveel beperkingen blijken er al aan de woorden te zitten. Want zelfs bij 480 woorden krijg ik de foutmelding dat mijn bericht maar 500 woorden mag bevatten.

De gehandicapte, vertraagde, geautomatiseerde e-mail kan maar op een manier worden verslagen: de geschreven brief. Ik heb geen adres. Ja, van managers en een platenmaatschappij. Gelukkig is er nog een makkelijker weg: flessenpost! Met een beetje geluk en een goede stroming komt mijn brief met het verzoek op tijd aan. In stijl natuurlijk, met verouderd papier in een glazen fles. Via de zee. Ik moet alleen nog weten in welke richting ik de fles moet mee laten voeren door het water.

Hi Coldplay! The 24th of june me and my sister (also a big fan) are going to the Coldplay concert in Amsterdam. Now do I have a bold request, I want to surprise my sister, and I was thinking of doing it this way: I want to ask the band if it’s possible to meet Coldplay then and get an autograph and picture with them. I will be sending my message and question in a bottle and release it in the sea, but I need to know directions so I know which way to throw it into the ocean.
Hi David
I’m afraid it’s not going to be possible for the band to do anything on a personal level. As I am sure you can imagine, we receive so many emails asking for the same, that I am unable to grant individual requests. In the meantime please print off the attachment for your sister.
image1
Daar zijn de handtekeningen. Ik denk eerlijk gezegd niet dat ze heel veel e-mails krijgen, die vragen om coördinaten voor het versturen van flessenpost. Maar ik begrijp dit wel. Als je duizenden e-mails per dag ontvangt, dan gaat niemand deze lezen.

Ik stuur een bericht aan het bedrijf Flessenpost, die versturen flessenpost en weten er vast alles van. Dacht ik.

Geachte heer/mevrouw,

Ik wil volgende week flessenpost versturen via de Noordzee. Dit heb ik nog nooit gedaan, dus ik hoopte dat u enige tips heeft voor een goede fles en hoe ik deze het beste afsluit. Ik stuur de brief naar Engeland, t.a.v. de zanger van Coldplay. Ik hoop dat u mij verder kunt helpen!
Een reactie volgt binnen zeer korte tijd:
Wij hebben geen ervaring met het versturen van flessenpost via de Noordzee.
Of de flesjes inclusief kurk waterdicht blijven kan ik dan ook niet zeggen.
Je kan het beste een fles zoeken met een schroefdop. Succes!
Dat is wel een handige tip. Via Het Juttersmuseum in Texel verneem ik dat je het beste een (verzwaarde) plastic fles kunt gebruiken en dat een fles die je in de zee gooit vanaf het strand, gewoon terug komt drijven. Flessenpost die drie meter heeft afgelegd en terug op het strand drijft is niet echt spectaculair. Ik vraag hulp aan een boot die naar Engeland vaart. Of het misschien mogelijk was dat ik met ze meega en dan die fles iets meer richting Engeland kon gooien.

Geachte heer/mevrouw,

(…) Over een poosje ga ik met haar naar een concert van Coldplay en ik probeer een meet & greet te regelen met de band. Via de normale kanalen: e-mail, sociale media e.d. is dit niet haalbaar en kan ik de band onmogelijk bereiken. Ik probeer het daarom via een ander kanaal: namelijk Het Kanaal.

Ik heb flessenpost gemaakt met een brief aan Coldplay en in het geval dat deze de band niet bereikt, heb ik er een USB drive bijgedaan met het laatste album van de band voor de persoon die de fles wel ontvangt. Ik denk dat flessenpost namelijk nog meer kans maakt dan het versturen van een e-mail of tweet. (…)

Ik hoor graag van u!

Vijf minuten later ontvang ik een antwoord.

Helaas kunnen wij je verzoek niet inwilligen. Het is namelijk niet toegestaan om voorwerpen van het schip af te water te laten.

Oké, ik snap het wel. Het is niet de bedoeling dat iedereen flessen in het water gooit, maar toch vind ik zulke berichten heerlijk relativerend. Ik had laatst een training. “Stel je een van je grote irritaties voor en probeer dat te voelen”, zei de trainer. Ik kneep mijn ogen dicht en irriteerde me. “Bedenk nu dat je vanochtend wakker werd in Syrië.” Ik deed mijn ogen weer open. Ik zou die trainer nog wel een keer willen inzetten. “Stel je eens voor dat je voor een boot werkt en iemand vraagt je of het mogelijk is flessenpost te versturen aan Coldplay met het verzoek zijn zus te verrassen met een meet&greet tijdens een concert over twee weken.” Het is NIET toegestaan om voorwerpen van het schip te water te laten! “Stel je nu eens voor dat je wakker wordt in Syrië”. Bottlebattle!

Boy, slechte vergelijking dit. Maar je snapt wat ik bedoel.

Flessenpost versturen is dus moeilijker dan ik dacht. Er zit maar een ding op: op zoek naar een andere boot. Dat lukt. DFDS Seaways vaart van Duinkerken in Frankrijk naar Dover. En ik ga met ze mee! Misschien kan ik de fles bij the Cliffs of Dover posten.

Lees het vervolg

Plaats een reactie