Theedrinkers over een kam scheren en Hugo scheerde zich vannacht ook

Ik drink zelden thee. Eigenlijk alleen op zondagavond. Koffie en thee zie ik ook als concurrenten. Ik scheer niet graag mensen over een kam, maar je hebt twee soorten mensen: theezakjes en koffieheersers.

Zo kom ik er ongeveer anderhalf jaar te laat achter dat er vragen op de labeltjes van thee staan, om een gesprek tijdens het drinken van thee op te frissen. Precies mijn punt. Koffiebonen laten zich niet beschrijven. Maar ik vind ze wel tof: vragen kunnen niet genoeg gesteld worden.

Theezakjes in de gevangenis

Ik zocht naar andere ervaringen met de vraagthee. Op DIWMOTZ (Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten) staat een verzameling van twitteraars die de vraagthee afbranden en er was zelfs iemand die een gevangenis heeft gebouwd om de theezakjes in te zetten ‘die vragen stellen waar je nu ff niet op zit te wachten.’ Nee, want tijdens theedrinken wil je niet geconfronteerd worden met geïnteresseerd warm water. Ik zou deze persoon geen vraag durven stellen. Ik denk dat ik dan de doodstraf van hem of haar opgelegd krijg.

Op Facebook schrijven andere theedrinkers:

FF bijkomen van het niet openkrijgen van jullie theeverpakking! Wat een ellende de laatste tijd met jullie zakjes!

Beetje jammer dat ik de pickwick even bijkomen nodig heb en compleet gefrustreerd wordt van het open maken!

Mijn oplossing voor deze twee gefrustreerde theedrinkers: een schaar of een bakje koffie.

dsc_0052a

Q&A met vraagthee

Een brief. Natuurlijk. Met de antwoorden op de vragen.

Beste heer/mevrouw,

Graag beantwoord ik een aantal van de door de Minty Morocco gestelde vragen.

Welk dier zou je voor een dag willen zijn? 

Ik zou graag mijn kat Hugo willen zijn voor een dag. Vannacht werd een huisgenoot wakker van gezoem uit de keuken en dat bleek een scheerapparaat te zijn die Hugo van het aanrecht had getikt. Mijn huisgenoot stond een beetje verbaasd te kijken naar de keukenvloer die werd geschoren. Hugo had er wel plezier van.

U vraagt zich nu natuurlijk af wat mijn scheerapparaat op het aanrecht doet, maar dat was een kwestie van haast in de ochtend.

Als ik nu Hugo voor een dag was geweest, dan had ik mijn snorharen in het apparaat gehangen en had ik een trotse Dali snor geschoren en was ik waarschijnlijk uitgegroeid tot een internethit.

In welk tv-programma zou jij te zien willen zijn?

Op mijn briefbucketlist staat De Wereld Draait Door.

Zou je liever al je eten rauw eten of al je eten frituren?

Dat is een makkelijke. Ik frituur nu ook al mijn eten.

Waar zou je het liefst 10 minuten gratis winkelen?

De snackbar. Wij hebben een snackbar in Utrecht waar alles mogelijk is. Chinees, patat, honderden snacks en er zijn ook allemaal verschillende combinaties: vloten van frikandellenboten, pittige kaassoufflés en de familie die de zaak runt, zit er ook gewoon aan de enige tafel in de zaak gezellig te eten.

Op welke onbeantwoorde vraag wil je graag antwoord?

Ik zou graag een antwoord willen van president Obama, ik heb gevraagd of hij zin heeft een biertje met me te drinken als hij klaar is met werken en van de burgemeester van Utrecht: die heb ik voorgesteld koffie te drinken. Ik zal iemand nog vragen thee te drinken op een zondagavond en dan is mijn dorst denk ik wel gestild.

Heb ik ook nog een vraag voor u, een gesprek komt namelijk van twee kanten. Is het toegestaan op uw kantoor koffie te drinken en zo ja, zijn er meer koffiedrinkers of theedrinkers?

Het antwoord lezen.

Plaats een reactie