Een SJØER kopen bij IKEA

Een klassieker als de Billy zal het niet worden, maar het zou toch geweldig zijn om mijn nieuwe cel in te richten met een IKEA-meubel dat mijn naam draagt. Het idee komt niet van mijzelf, maar van een collega. Een voormalig collega, moet ik zeggen.

Beste Lisse (of andere designer),

Ik heb misschien een beetje een brutale vraag en ik moet ook meteen bekennen dat ik hem niet zelf heb verzonnen. Het idee komt van een zeer gewaardeerd voormalig collega van me.

Maar allereerst iets over deze brief. Ik schrijf handgeschreven brieven en probeer daarmee zoveel mogelijk te bereiken – niet zozeer voor mijzelf, maar wel om van de wereld een betere plek te maken. Deze brief maakt deel uit van dit dat project. 

In dit geval zou ik je willen vragen om het mogelijk is een meubel naar mij te vernoemen. Het zou fantastisch zijn als het dan gaat om een chique keuken of een luxe 8-zits hoekbank, maar het meeste plezier zou mijn ex-collega hebben, wanneer mijn naam wordt verbonden aan een bestekbak of toiletborstel. Mijn achternaam leent zich prima voor een Zweeds meubel, als je de ‘o’ doorstreept: het wordt dan SJØER.

Nu las ik dat er vroeger een strikt systeem bestond voor de benaming van Ikea meubels, maar dat er heden van wordt afgeweken.

Het is zeker niet mijn intentie met de eer van een design te gaan strijken, maar ik weet zeker dat ik mijn collega een topdag bezorg als hij op een gegeven moment een SJØER uit een Ikeaschap kan pakken.

Ik hoor graag van je!

dsc_0191
Kantoorschetsen die ik van mijn collega kreeg

 

Plaats een reactie