david – (de) (m) [1988] leest het woordenboek om de zin van het leven te vinden [dãwīdh, betekenis onduidelijk, misschien ‘geliefde’ of ‘oom van vaders kant’] (bijb.), de herdersknaap die Goliath doodde met een steenworp en later koning van het Israëlistische volk werd

*** ********* van ***** ******** en naar de barbiesjes vliegen (32)

Onwillekeurig loopt er soms een gebeurtenis synchroon aan de woorden in het woordenboek. Dat is interessant, want je vindt een woord dat eindelijk past bij een moment dat je eerst geen naam kon geven. Hoe vaak hoor je dat mensen geen woorden kunnen vinden voor het moment? Ik word daar opstandig van. Als je het niet met woorden kunt beschrijven of ze niet kunt vinden, dan maak je je er te makkelijk van af. In dit boek staan ze namelijk allemaal.

Zo vond ik vanochtend eindelijk het woord voor *********** van een *** die bijna de leeftijd van een eeuw aantikt. Een **** die twee wereldoorlogen meemaakte, de val van de Berlijnse muur, de eerste Big Brother, het faillissement van de DSB-bank en het bijhorende bankroet van Terror Jaap uit de Gouden Kooi. Barbiesjes, is dat woord. (Terror Jaap is trouwens bekomen van een periode van drugs en alcohol, las ik in een nieuwsbericht uit 2016.)

*******

Er werd bij **** aangebeld en **** werd ***** van *****. Terwijl dat lieve oude **** aan *******************************************werd,****************************************************************************************************************************************************************************************************** zo oud als Methusalem, met het uiterlijk van een geknakt takje waar nog een klein bosje haar aan hangt, ******************************************************. Dat maakte me furieus en week tegelijk.

Je ziet **** al staan met een tasje op het vliegveld. Alleen handbagage, om de kosten te drukken. Met daarin een bak pillen, twee boterhammen en een pakje drinken. Een paar koekjes voor onderweg. Naar een zonovergoten eiland in de Atlantische oceaan. Het is maar de vraag of **** op tijd *********** bij elkaar kan sparen.

********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************* Mijn plan werd afgeschoten als een kleiduif door flak-geschut, maar zo werkt dat.

Als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks. Ik hoop dat ****** van dat**** ook een vliegticket boeken. Een vakantie. Naar de barbiesjes.

Barbiesjes: Verbastering van Berbice in Brits-Guyana, berucht vanwege zijn moordende klimaat. Uitdrukking: iemand naar de barbiesjes wensen, naar de hel wensen. Dikke Van Dale, bladzijde 292. * Omwille van privacy is deze tekst gecensureerd. 

© david 1988