david – (de) (m) [1988] leest het woordenboek om de zin van het leven te vinden [dãwīdh, betekenis onduidelijk, misschien ‘geliefde’ of ‘oom van vaders kant’] (bijb.), de herdersknaap die Goliath doodde met een steenworp en later koning van het Israëlistische volk werd

Podcast: het zwarte gat van de lockdown (s02e02)

De laatste lockdowntoespraak van Premier Rutte liet velen verbouwereerd achter, tastend in het duister, zoekend naar een oplossing of de warmte van een lichaam. Er is geen puf meer voor creatieve oplossingen, de rek is eruit. We hingen als klamme kauwgomslierten aan het uiteinde van het jaar.

In deze tweede aflevering van seizoen 2 van de podcast Voorlezen Uit Het Woordenboek Voor Mensen Die Niet Kunnen Slapen (VUHWVMDNKS) lees ik het woord ‘gat’ voor, van bladzijde 1025 en 1026 in De Dikke Van Dale. Omdat we bungelen boven twee weinigbelovende jaren.

In vorig jaar had je beter een gat kunnen slapen, want voor je nachtrust was het funest. Goede voornemens dit jaar: weg met de zorgen (maar niet met die voor elkaar). Deze aflevering stort je in het diepe onderbewuste en is het gat om uit de misère te geraken. Slaap lekker!

slapen podcast

© david 1988