david – (de) (m) [1988] leest het woordenboek om de zin van het leven te vinden [dãwīdh, betekenis onduidelijk, misschien ‘geliefde’ of ‘oom van vaders kant’] (bijb.), de herdersknaap die Goliath doodde met een steenworp en later koning van het Israëlistische volk werd

De mooiste woorden van de B, vastgelopen in de C (53)

Hemeltjelief, wat is er toch aan de hand? Het lukt me niet meer om te schrijven. En ik zit klem in het woordenboek. Muurvast. Terwijl ik net aan de C begin. Een paar weken geleden repeteerde ik – zo goed als mogelijk – voor mijn eerste theaterstukje ooit en speelde ik het. (De eerste avond best goed, de tweede avond een stuk minder.)

Er werd gelachen om mijn woordenboekavonturen en omdat er ‘cabaret’ op de eerste pagina van hoofdstuk C staat, heb ik de opname (van de eerste avond) ingezonden voor het Camerettenfestival. Dat klinkt nu heel cool, maar ik stond te rillen op de bühne en na de tweede avond kon ik wel janken vanwege mijn ellendige optreden.

Omdat ik kamp met een schrijfblokkade, heb ik mijn zinnen nog even gezet op woorden. De woorden van de b. Die moest ik nog afsluiten. Hieronder vind je de mooiste woorden die ik tegenkwam tijdens het lezen van de letter b.

Ik ben er een tijdje tussen uit en neem een tekenblok mee.

Dolce far niente!

Dolce far niente. Nietsdoen als samengesteld woord. ‘Niets doen’ is iets heel anders, bijvoorbeeld toekijken hoe iemand op straat in elkaar wordt geslagen. Dat is

© david 1988